آخرین مطالب

اختصاصی آفتاب آبپخش:جشن باستانی نوروز در کاخ بردک‌سیاه دشتستان برگزار شد+تصاویر

صبح  امروز مراسم ویژه جشن باستانی نوروز در کاخ بردک‌سیاه درودگاه در شهرستان دشتستان با استقبال مردم و مسئولان برگزار شد.


در این آیین که جمع کثیری از مردم و مسئولان استان بوشهر و شهرستان دشتستان و اهالی روستای گردشگری درودگاه حضور داشتند، برنامه‌های متنوعی به مناسبت بزرگداشت نوروز برگزار شد و مورخان و اساتید دانشگاه نسبت به تاریخچه و پیشینه این کاخ مطالبی بیان کردند.

تلاوت قرآن کریم‌، سرود جمهوری اسلامی ایران‌، اجرای موسیقی محلی‌، شاهنامه خوانی‌، برگزاری مشاعره و بازدید از آثار به جای مانده از کاخ بردک‌سیاه از مهم‌ترین برنامه‌های جشن نوروز در شهر باستانی تموکن بود‌.

بر اساس این گزارش، از روزگاران قدیم، همه ساله در ایام تعطیلات هفته اول نوروز، جشن نوروز باستانی با حضور اقشار مختلف مردم در این شهر باستانی برگزار می‌شود.


شهر باستانی تموکن و کاخ بردک سیاه در زمان داریوش اول هخامنشی احداث شده است، این کاخ دارای تالاری مرکب از 10 ستون است که در دو ردیف پنج‌تایی بنا شده و به سبک و پلان و نقشه‌های سایر هخامنشیان ساخته شده و از نظر ظاهری به مانند پاسارگاد و تخت جمشید در مقیاسی کوچکتر است.


«کاخ بردک‌سیاه» کاخ زمستانی داریوش اول، مربوط به عصر هخامنشی است و در 12 کیلومتری شمال شهر برازجان میان نخلستان‌های روستای درودگاه و محل تلاقی دو رودخانه شاپور و دالکی قرار دارد و بعد از کاخ کوروش بنا شده و فاقد ظرافت‌ها و ترکیب خاص رنگ‌های سیاه و سفید کاخ‌های برازجان و پاسارگاد است.


ظاهر کاخ سنگ سیاه از لحاظ سبک هنر معماری و ترکیب رنگ‌های سیاه و سفید و مشخصات ظاهری آن نشان می‌دهد که این کاخ بعد از کاخ برازجان ساخته شده ‌است؛ تالار مرکزی این کاخ شبیه به کاخ آپادانا است و دارای 10 ستون است، اما در رعایت رنگ پایهٔ ستون‌ها با این دو محل تفاوت دارد و استفاده از بست‌های دم‌چلچله‌ای بر روی یکی از پایه ستون‌های این کاخ قدمت آن را بعد از پاسارگاد و برازجان نشان می‌دهد، همچنین این کاخ ظرافت کاخ کوروش در پاسارگاد و برازجان را ندارد.

این کاخ در سال 1354 از زیر خاک بیرون آورده شد، در این منطقه همچنین دو کاخ چرخاب و سنگ سیاه نیز از دوران هخامنشی وجود دارد، به علت گسترش نیروی دریایی در زمان هخامنشی و اشراف بر آبراه‌های دریایی به‌ دلایل نظامی و اقتصادی عامل برپایی این کاخ‌ها بوده است.


در کاخ بردک‌سیاه کاوشگران علاوه بر بقایای کاخ، اشیایی همچون یک خنجر زنانه از عاج و چند قطعه ابزار تزیینی برخوردند که نشان از سکونت زنان در کاخ دارد علاوه بر آن چهار قطعه سنگین طلا بالای سه کیلوگرم کشف شده است.

همچنین در سال 84 نقش برجسته حکاکی شده از شاه و ملازم وی همراه با سنگ‌نوشته خط میخی و زبان بابلی نو وجود دارد، در میان قطعه طلاهای اکتشافی از این کاخ، قطعه‌ای کشف شده که به گفته کارشناسان احتمالا قسمت بالای یک جام زرین هخامنشی است که خطی ساده زیر لبه آن حک شده و همچنین گفته می‌شود قطعات طلای هخامنشی کاخ بردک‌سیاه حالتی چین خورده دارد که در جنب پایه ستون تالار مرکزی کشف شده است.


در جشن امروز برنامه‌‌های متنوعی برگزار شد و گروه‌های مختلف هنری نیز به اجرای برنامه‌های شاد پرداختند.

تعدادی از شاعران و محلی‌سرایان استان بوشهر و شهرستان دشتستان نیز اشعاری به زبان محلی سرودند.