آخرین مطالب

دردیداراستاندار با هنرمندان /استاندار بجای همدلی و همزبانی، منتقدین را چکشی تهدیدکرد

از آنجا که سالاری سعی کرده است با استناد ظاهری به قانون صدور مجوزهای کنسرت و نیز برخورد ناشایست با منتقدین سیاست های فرهنگی در استان را توجیه کند، عبور بی‌تفاوت از کنار گفته های وی نیز بایسته به نظر نمی‌رسد


استاندار بوشهر در جلسه ای که با حضور برخی هنرمندان بوشهری برگزار شد، ضمن اشاره به برخی دغدغه های هنرمندان بوشهری، تلویحا به اتفاقات سال گذشته در حوزه موسیقی در استان بوشهر پرداخت. هر چند قلم زدن به انتقاد از اظهارات ایشان خوشایند و در اولویت نیست، ولی از آنجا که سالاری سعی کرده است با استناد ظاهری به قانون صدور مجوزهای کنسرت و نیز برخورد ناشایست با منتقدین سیاست های فرهنگی در استان را توجیه کند، عبور بی‌تفاوت از کنار گفته های وی نیز بایسته به نظر نمی‌رسد:

  • سالاری در صحبتهای خود در جمع هنرمندان چندین بار منتقدین را به نشان دادن اقتدار و ایجاد هزینه سنگین برای آنان تهدید کرد و گفت: «در حوزه فرهنگ و هنر پای فعالیت های قانونی هنرمندان می ایستیم و اهل هزینه دادن و اقتدار نشان دادن هستیم» یا در جای دیگر صریح تر وعده برخورد چکشی با منتقدان را داد و گفت: «وقتی افکار عمومی از اقدامی حمایت می کند کسانی که می خواهند به صورت غیرقانونی با آن فعالیت مخالفت کنند به راحتی نمی توانند انجام دهند چرا که برایشان هزینه سنگینی دارد». البته ایشان سعی کرده با زدن برچسب غیرقانونی این اظهارات را موجه جلوه دهد. این نوع اظهارات آن هم در سال همدلی و همزبانی که در آن مقام معظم رهبری به طور صریح به دولت توصیه می کنند که دولت به صحبتهای منتقدان توجه کند، نشان می دهد که جناب استاندار گویا قصد دارد مسیر دیگری را طی کند.

ای بسا هندو و ترک هم‌زبان
ای بسا دو ترک چون بیگانگان
پس زبان محرمی خود دیگر است
همدلی از هم‌زبانی بهتر است

  •  البته استاندار بوشهر در ادامه و البته در تناقض با صحبتهای قبلی خود برخورد چکشی با منتقدین را بی نتیجه دانسته و گفت: «بحث های اجتماعی که از جامعه نشات می گیرد همه آنها با اقتدار و اعمال قوانین و مقررات حل نمی شوند و برای جامعه پر هزینه است اما اگر فعالیت اجتماعی توسط اهالی فرهنگ و هنر در گستره جامعه ترویج یابد برای به کنار بردن استدلال های ضعیف و فعالانه حرکت کردن بهتر نتیجه بخش خواهد بود.» باید گفت، اینکه یک بار از لزوم برخورد گفته شود و بار دیگر از بی حاصل بودن این روش، نشان می دهد که استاندار حاضر نیست حرف منتقدان را بشوند و البته از عواقب برخورد با منتقدین نیز هراس دارد، لذا تلاش دارد با تهدیدِ منتقدین، آنها را ساکت کند.

 

  • سالاری بعد از تهدید منتقدین به برخورد پرهزینه، آنان را به داشتن استدلال های ضعیف متهم می کند. این اظهارات در حالی است که مسئولین ذی ربط هیچ گاه حاضر به شنیدن استدلال منتقدین نشده اند. نمونه آن همین هفته گذشته بود که جناب رزمجو مدیرکل اجتماعی استانداری از مناظره با رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر بوشهر طفره رفت. البته اتفاق خیلی خوب و مبارکی که روز گذشته رخ داد و ماحوزی، مدیرکل ارشاد به جمع منتقدین آمد و به مناظره و گفتگو با آنان پرداخت، شاید مقداری از این توهم که منتقدین در انتقاد خود دستشان خالی است، را رد کند.

 

  • در جای دیگر استاندار بوشهر، ادعای حمایت افکار عمومی از برگزاری برخی برنامه های مرتبط با موسیقی را دارد. بایستی از ایشان پرسید بر اساس کدام نظرسنجی و کدام تحقیق میدانی پی به نظر افکار عمومی برده اید؟ البته می توان چندین آدرس به ایشان داد تا بهتر بتوانند نظر افکار عمومی را درک کنند. بنظر می رسد استقبال بیش از 40 هزار نفری مردم از نمایش فصل شیدایی در طول ده روز و استقبال 5000 نفری مردم از همایش " بوشهر، 2 قرن مقاومت " نشان می دهد که برخلاف نظر استاندار افکار عمومی بیش از آنکه مطالبه برنامه هایی از جنس رقص و آوازهای گروه موسیقی لیان را داشته باشند، برنامه هایی که با دین و مذهب و فرهنگ مقاومت و استعمارستیزی بوشهر نسبتی داشته باشد را می پسندند.

 

  • جناب استاندار در جای جای صحبتهای خودشان از قانون گفته اند، اتفاقا همه بحث منتقدین نیز همین قانون است و اینکه چرا بر مبنای قانون مجوز صادر نمی شود؟ اینکه چرا این مجوزها غیرقانونی است، بارها و بارها در "بوشهر24" و سایر رسانه های انقلابی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و بررسی مجدد آن در این وجیزه خوشایند نیست. شاید اگر بزرگواران حاضر به گفتگو با منتقدین می شدند، بهتر می شد پیرامون قانونی یا غیرقانونی بودن این مجوزها به فهم مشترک رسید؛ اما ....

 

  • سخن آخر اینکه آیا بهتر نبود در جلسه ای که جهت بزرگداشت هنر انقلاب اسلامی برگزار شده، بجای پرداختن به مواردی که کمترین نسبتی با انقلاب اسلامی ندارند، کمی هم به نسبت هنر با انقلاب اسلامی، تعهد هنرمندان به جامعه اسلامی و .... پرداخته می شد. آیا صحبتهای سالاری نسبتی با این سخن حضرت امام خمینی(ره) در پیامی که به هنرمندان دارد، آنجا که می فرمایند: « هنر در مدرسه عشق نشان دهنده نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، نظامی است. هنر در عرفان اسلامی ترسیمِ روشن عدالت و شرافت و انصاف، و تجسیم تلخکامی گرسنگانِ مغضوبِ قدرت و پول است.» آیا جناب استاندار دغدغه حمایت از چنین هنری دارند و بخاطر چنین هنری منتقدین را تهدید به برخورد پرهزینه می کنند؟ براستی نسبت گروه موسیقی چون لیان با تبیین حضرت امام(ره) از هنر چیست؟ و .... صحبتهای فراوان دیگری نیز وجود دارد، اما بگذاریم و بگذریم...