آزادسازی قیمت نان هم در بوشهر کلید خورد + جزییات
پایگاه خبری تحلیلی آفتاب آبپخش

آخرین عناوین

بهمن ماه سال گذشته و در نشست معاون برنامه ریزی استاندار با معاونان فرمانداران شهرستان های دهگانه استان، بحث آزادسازی قیمت نان در بوشهر به میان آمد، ولی نهایتا با درخواست اکثریت حاضران، قرار شد این موضوع به سال بعد (94) موکول شود.

هیات وزیران در آبان ماه سال گذشته و با هدف ارتقا کیفیت نان و رقابتی کردن تولید آن، مصوب کرد در فاز اول 20 درصد نانوایی های کشور آزادپز شوند.

اولویت نیز با تولید نان هایی بوده که سهم کمتری در سبد خرید خانوار دارند، نظیر سنگک، بربری و نان فانتزی ها.

بهمن ماه سال گذشته و در نشست معاون برنامه ریزی استاندار با معاونان فرمانداران شهرستان های دهگانه استان، بحث آزادسازی قیمت نان در بوشهر به میان آمد، ولی نهایتا با درخواست اکثریت حاضران، قرار شد این موضوع به سال بعد (94) موکول شود.

حالا و از ابتدای خردادماه، آزادسازی نان در شماری از واحدهای خبازی بوشهر کلید خورده تا آنها با قیمت های جدید نان های سنگک و بربری را عرضه کنند.

آزادسازی قیمت در 5 درصد نانوایی های بوشهر

معاون برنامه ریزی استاندار بوشهر با بیان اینکه طرح آزادسازی قیمت نان تاکنون در حدود 20 استان کشور اجرایی شده، ادامه داد: براساس مصوبه دولت، 20 درصد نانوایی های هر استان مشمول این طرح می شوند، اما ما در بوشهر این طرح را با 5 درصد نانوایی ها آغاز کرده ایم که همگی آنها پخت سنگک یا بربری دارند که کمتر در سبد خرید خانوار می باشد.

رضا عوض پور در گفتگو با «خلیج فارس» افزود: نیت دولت از این طرح، رقابتی کردن تولید نان و ارتقا کیفیت آن است، ضمن اینکه شرکت غله استان موظف شده آردی که با کیفیت بهتر در اختیار واحدهای آزادپز قرار می دهد، در کیسه هایی با رنگ متفاوت تحویل دهد که رصد تخلف احتمالی مبنی بر استفاده از آردهای دیگر در واحدهای آزادپز، امکان پذیر باشد.

عوض پور با اشاره به اینکه دلیل اجرای طرح در 5 درصد نانوایی های استان برای بررسی بازخوردهای آن و رفع اشکالات احتمالی در مراحل بعد می باشد، درباره اینکه تعیین نرخ آزادپزها چگونه است؟ گفت: فعالیت های رقابتی از شمول قیمت گذاری مستثنی است، ولی نرخ های اعلامی در هر شهرستان باید براساس آنالیز صورت گرفته در حد متعارفی باشد، هرچند اطمینان داریم در این طرح نانوایی هایی تلاش می کنند نان را با قیمت کمتر و کیفیت بهتر تولید کنند تا از گردونه رقابت و فعالیت خارج نشوند.

بربری 1000 تومان، سنگک 1200 تومان

اما بوشهر نخستین شهرستان استان است که آزادسازی قیمت در نانوایی های بربری و سنگک آن آغاز شده است.

معاون برنامه ریزی فرماندار بوشهر با اشاره به اینکه این طرح برای نان هایی بوده که کمتر در سبد خرید خانوار است، اظهار داشت: واحدهای مشمول موظف به نصب بنرهایی در کنار مغازه شان مبنی بر آزادپز شدن هستند تا مشتریان از این روند اطلاع داشته باشند.

مرتضی پارسایی فرد درباره نرخ های جدید نان های در واحدهای آزادپز می گوید: هر عدد نان سنگک تنوری 1200 و هر عدد سنگک ماشینی 1100 تومان قیمت گذاری شده که وزن چانه های آن هم به ترتیب 700 و 650 گرم می باشد. براساس آخرین اصلاح قیمت نان در آذرماه سال گذشته، قیمت سنگک تنوری و ماشینی در بوشهر به ترتیب 800 و 750 تومان تعیین شده بود.

پارسایی فرد که با «خلیج فارس» گفتگو می کرد، ادامه داد: قیمت نان بربری آزادپز در بوشهر نیز هر عدد 1000 تومان تعیین شد، ضمن اینکه وزن چانه آن از 450 گرم به 500 گرم افزایش یافته است. پیش تر قیمت نان بربری 700 تومان بود.

معاون فرماندار بوشهر خاطرنشان کرد: نانواهای آزادپز پیش از این هر کیسه آرد را 33 هزار و 500 تومان (هر کیلو 800 تومان) دریافت می کردند که اکنون نرخ آن به هر کیسه 53 هزارتومان (کیلویی 1200 تومان) افزایش یافته است.

آیا رضایت مردم جلب می شود؟

تاکید معاونان استاندار و فرماندار بوشهر در این گزارش بر ارتقا کیفیت نان در واحدهای آزادپز است، ضمن اینکه طبق قاعده رقابت باید هم اینگونه باشد، با این حال باید دید بازخورد آن در میان مشتریان و شهروندان چگونه خواهد بود.

اگرچه با توجه به قیمت های جدید، سهم نان سنگک و بربری در سفره بسیاری از خانواده ها کمتر خواهد شد.