درآبپخش،رونمایی از نخستین دستگاه بالابر خرماچین دانش بنیان کشور + گزارش
نخستین دستگاه بالابر خرماچین که یکی از شرکتهای دانش بنیان با مشارکت واحد اقتصاد مقاومتی سپاه ساخته است، در نخلستان های آبپخش دشتستان رونمایی شد.
به گزارش آفتاب آبپخش، سازنده و طراح این دستگاه گفت: این دستگاه تمام مکانیزه با وزنی حدود 3 تن و 200 کیلوگرم، دارای حداکثر 16 متر ارتفاع و زاویه گردش 360 درجه است و سبدهایی برای چیدن محصول دارد.
سید بابک هکی با اشاره به این که بیش از چهار میلیارد ریال برای ساخت این دستگاه هزینه شده است، افزود: از این دستگاه برای هرس و آرایش نخل (کنه)، گرده افشانی، سم پاشی و برداشت محصول میتوان بهره برد.
وی ادامه داد: با انجام عملیات اولیه در نخلستان های آبپخش این دستگاه تحویل یکی از کشاورزان منطقه می شود که به مدت یک هفته از آن استفاده شود.
هکی بیان کرد: پس از آزمایش نهایی، این دستگاه به تولید انبوه میرسد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز با اشاره به طرح اصلاح و بهبود نخیلات شهرستان دشتستان، گفت: این طرح که در دو سال گذشته زیاد بر روی آن کار شده، به اجرا رسیده و امیدواریم امسال با سرعت بیشتری پیگیری شود.
خسرو عمرانی توسعه ماشینی شدن را در حوزه نخیلات استان یکی از دغدغههای مسوولان کشاورزی استان عنوان کرد و افزود: یکی از برنامهها فراهم کردن یک دستگاه بالابر متناسب با شرایط استان بود که حالا این دستگاه وارد استان شده است و باید چند روزی کار کند تا ایرادهای احتمالی آن مشخص و به سازنده اش اعلام شود.
وی ادامه داد: امیدواریم این دستگاه پس از اصلاحات صورت گرفته تا دو ماه آینده وارد استان شود و بتوانیم از آن برای برداشت خرما استفاده کنیم.
یکی از کشاورزان منطقه دشتستان هم گفت: ارتفاع زیاد نخل باعث میشود کار گرده افشانی، هرس و برداشت محصول به سختی انجام گیرد و متاسفانه هر سال یکی دو مورد حادثه سقوط از نخلهای مرتفع داریم که موجب فوت و قطعی نخاع کشاورزان میشود، آن هم در شرایطی که این افراد بیمه نیستند.
محمد حسین سبحانی افزود: حالا اگر این دستگاه دقیق و مقرون به صرفه باشد و دولت از ما حمایت کند،استفاده از آن میتواند کمک خوبی به نخل داران کند.
استان بوشهر با تولید سالانه 150 هزار تن خرما رتبه دوم تولید این محصول را در کشور دارد.
