آخرین مطالب

مناقشه‌ای بین استانداری و شهرداری بوشهر برای شنای مختلط

زن وقتی از آب خارج می‌شود سنگینی این نگاه‌ها را متوجه می‌شود. مدام سعی می‌کند لباس‌هایش را که بر اثر خیسی آب به او چسبیده‌اند کمی آزاد کند.امکان تعویض لباس‌هایش را ندارد. مجبور می‌شود با همین لباس‌های خیس سریع داخل ماشین شده و خودش را به خانه برساند.


به گزارش  آفتاب آبپخش، این روزها مناقشه‌ای در بندر بوشهر بین استانداری و شهرداری بوشهر به راه افتاده‌ که سبب حیرانی مردم شده است.موضع شنای مختلط است و باقی ماجرا.

پرده اول

چند خانواده محترم  بوشهری تصمیم می‌گیرند دست جمعی به پارک سیادت رفته و چند ساعتی از شب را در محیطی آرام در این پارک ساحلی بگذرانند. پارک مملو از خانواده‌هایی است که کنار یکدیگر نشسته و هر کدام به سلیقه خود مشغول گذران اوقاتشان هستند. ناگهان چند مرد که تنها پوششان مایویی تنگ و خیس است و با صدای بلند مشغول تعریف جوک و شوخی با همدیگرند از کنارشان رد می‌شوند. آن طرف‌تر مرد دیگری با همین پوشش و همین وضعیت عرض خیابان را طی می‌کند تا از مغازه‌های آن طرف خیابان بستنی، فالوده و یا شاید ساندویچی تهیه کند!

تعدادی از خانم‌ها همراه همسرانشان به دریا زده اند. چند پسر جوان که دست جمعی مشغول شنا هستند با صدای بلند آواز می‌خوانند و دست می‌زنند و گاهی شوخی های رکیکی که در عالم جوانی و دوستی چندان هم  چیز بدی نیست با هم می‌کنند. مرد وقتی این صحنه را می بیند دست خانمش را می‌گیرد و از آب خارج می‌شوند. عده‌ای از پسران و مردان دیگر هم گویا فقط تماشاچی هستند. روی پله‌های پارک نشسته‌اند،قلیان یا سیگاری روی لباهایشان است و فقط به دریا و اتفاقات درون آن زل زده‌اند و گاهی هم با گوشی‌هایشان عکس‌هایی می‌گیرند.

زن وقتی از آب خارج می‌شود سنگینی این نگاه‌ها را متوجه می‌شود. مدام سعی می‌کند لباس‌هایش را که بر اثر خیسی آب به او چسبیده‌اند کمی آزاد کند.امکان تعویض لباس‌هایش را ندارد. مجبور می‌شود با همین لباس‌های خیس سریع داخل ماشین شده و خودش را به خانه برساند.

به نظر شما در این صحنه و این مکان حق چه کسانی ضایع شده است؟ آیا اصولا شنای مختلط از نظر عرفی و قانونی در ایران آزاد است؟اصلا آیا در تمام دنیا هر کسی دلش خواست می‌تواند در هر نقطه ای از ساحل شنا کند آن هم بدون هیچ محدودیتی چه از نظر زمانی، چه جنسیت افراد حاضر و چه محل شنا؟ آیا در یک کشور مسلمان و شهری تقریبا کوچک و دارای جمعیتی ناهمگون و متشکل از اقوام و گروه‌های مختلف مهاجر صحیح است شناگاهی مختلط کنار یک پارک عمومی و خانوادگی قرار داشته باشد؟ آیا خانواده‌هایی که با هم نسبت نزدیک فامیلی یا دوستی‌های طولانی دارند و حتی در دورهمی‌های درون خانه‌هایشان هم مردان به حرمت بانوان دیگر، حتی شلواری کوتاه نمی‌پوشند، حقشان است وقتی برای گذران یک تفریح ساده در پارکی عمومی نشسته اند مردی غریبه را با مایو ببینند؟

شما چه فکر می‌کنید؟

پرده دوم:

بنری با موضوع ممنوعیت شنای بانوان در پارک سیادت بندر بوشهر نصب شده است. پایین آن آرم شهرداری و نیرو انتظامی دیده می‌شود. بنر دیگری نیز با آرم نیرو انتظامی به ماده‌ای قانونی اشاره می‌کند که در آن انجام عمل حرام در اماکن عمومی علاوه بر حبس مستوجب 74 ضربه شلاق نیز می‌گردد. آن طرف‌تر حفاظ‌هایی را نصب کرده‌اند که حایل بین دریا و ساحل شده است .

به یمن گسترش فضای مجازی که این امکان را در اختیار افراد جامعه گذاشته که هر کسی برای خودش رسانه‌ای مستقل باشد عکس‌ها خیلی سریع در فضای مجازی، سایت‌ها و کانال‌های خبری، صفحات اینستاگرام افراد مختلف و تمامی گروه‌های مجازی منتشر می‌شود.

بحث‌ها بالا می‌گیرند. هر کسی از زوایه‌ای به قضیه نگاه می‌کند. عده‌ای این را اجحاف در حق زنان که نیمی از جمعیت شهر را تشکیل می‌دهند، می‌دانند. عده‌ای می‌گویند که با دیدن حفاظ‌ها احساس زندانی بودن،کرده‌اند و گروهی نیز این اقدام را توهینی به حقوق شهروندی خود می‌دانند.

بعضی افراد در ظهر آتشین تیرماه بندر بوشهر که آسمان و زمین از گرما به هم چسبیده، خودشان را به محل رسانده‌اند و عکس می‌گیرند و لایواستوری می‌گذارند و تمام تلاششان را می‌کنند که لایک و کامنت و فالوورهای پیجشان را افزایش دهند و حرفی جنجالی‌تر از دیگران بزنند.

عده‌ای که گویا دل پری از شهرداری بندر بوشهر دارند و در این چند وقت اخیر به رنگ موزاییک‌فرش‌ها تا جنس تابلوهای کوچه‌ها، رنگ لباس پاکبان‌ها و سایز برگ درختان پارک‌ها !!!!! گیر داده‌اند و به خودشان زحمت تهیه کلیپ درباره هر آنچه که ردپایی از شهرداری در آن است، داده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که علت گرمی هوا، ریزگردها، بحران آب، افزایش آمار طلاق،گسترش اعتیاد و بیکاری جوانان، ورشکستگی موسسات اعتباری و خلاصه تمام بلایای طبیعی و انسانی در استان بوشهر شهرداری این شهر است،گوی سبقت را از همگان ربوده‌اند و خواب و خوراکشان شده همین معضل. اصلا گویا تمام این مدت منتظر همچین فرصتی بوده‌اند و حالا نباید ثانیه‌اش را هم از دست دهند. باید از این فضا استفاده کرده و تا می‌توانند تخریب کنند.چه فرصتی بهتر از این؟!

شهرداری بندر بوشهر اما می‌گوید در این زمینه تنها مجری تصمیمات نهادهای دیگر است و در این میان موظف شده که بنرهای اطلاع‌رسانی ممنوعیت شنای بانوان را در ساحل نصب کند و با حفاظ‌هایی اطراف محوطه را بپوشاند تا دستگاه‌های نظارتی که وظیفه اعمال قانون و برخورد با مجرمان و خاطیان را دارند بتوانند وضعیت پوشش و رفت و آمد افراد را کنترل کنند.

بازار تکذیب‌ها داغ می شود. شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر تکذیب می‌کند، پلیس می‌گوید مظهر اقتدار ملی است و این اقتدار را نمی‌توان در تقابل با عده‌ای از مردم هزینه کرد. البته پلیس این را هم گفته که به خاطر نارضایتی درصد بالایی از مردم در زمینه شنای مختلط، اقدام به ایجاد پوشش در ساحل کرده است. استانداری بوشهر می‌گوید طبق مصوبه‌ای، از سال 93 تاکنون ساماندهی سواحل به عهده استانداری گذاشته شده و هر اقدامی در این مکان با هماهنگی آنها باید انجام شود و شهرداری در این مورد با آنها هماهنگ نبوده است. فرمانداری بوشهر هم که بعد از اجرای انتخابات 29 اردیبهشت با انتقادات شدید مردمی مواجه شده، به دنبال فرصتی برای بدست آوردن وجهه  خود، از فضا استفاده کرده و گفته با محدودکردن شنای شهروندان مخالف است و باید در این زمینه کارهای فرهنگی انجام داد!!!

حالا حفاظ‌ها جمع شده اند. استانداری بندر بوشهر می‌گوید او این کار را کرده و عده‌ای این کار استانداری را چنان در بوق و کرنا کرده‌اند و حتی از دختر بچه‌ای خردسال نیز جهت شو تبلیغاتی خود بهره برده‌اند که گویی مثلا بوشهر به راه‌آهن سراسری متصل شده یا سهمیه بندر آزاد گرفته یا اصلا گویی همین چند پرواز معدود فرودگاهش منظم شده و تمام نیازهای کشور قطر را خودش به تنهایی انجام می‌دهد و هیچ فرد بیکاری را در استانش که به عنوان پایتخت انرژی ایران شناخته می‌شود، ندارد!!!!

نکته جالب اما اینجاست که فرمانداری و استانداری بوشهر هر کدام سعی دارند افتخار برداشته‌شدن چند حفاظ اطراف ساحل را در کارنامه درخشان خود ثبت کنند!!!! فرمانداری پا را از این هم فراتر گذاشته و می‌گوید آماده همکاری و تامین اعتبار جهت کمک به شهرداری جهت احداث پلاژهای بانوان و آقایان است.!!!!

در این شرایط شهروندان بوشهری از خود می‌پرسند کاش استانداری بوشهر که به عنوان سازمانی که از سال 93 تاکنون متولی اصلی ساماندهی سواحل تعیین شده، چند اقدام فرهنگی انجام شده در ساحل بوشهر را ردیف می‌کرد تا واقعا بدانیم استانداری با این مصوبه، برای  اجرای کار فرهنگی در ساحل بوشهر ارزش قائل بوده است.

آیا استانداری بوشهر در قبال ورود فاضلاب‌ها به دریا که چندین بار از زبان مدیرکل حفاظت از محیط زیست همین استان رسانه‌ای شده، هم مسئولیتی دارد؟ چه کسی پاسخگوی آلوده‌بودن دو شناگاه بوشهر است؟ آیا استانداری بعد از افتخار برداشتن حفاظ‌ها، پاسخگوی آلوده بودن شناگاه پارک سیادت هم هست؟ آیا بهتر نیست فرمانداری اعتباری را که مدعی است می‌تواند جهت ساخت پلاژ در اختیار شهرداری بگذارد خرج رفع آلودگی شناگاهای موجود کند تا سلامتی شهروندان بوشهری بیشتر از این در خطر نیفتد؟

این سوالات به شدت در فضاهای مجازی با ادبیاتی همگون و نزدیک به هم در دست مردم فهیم و با حجب و حیای بوشهر دست به دست می‌شود که حتی نمی‌توانند دقایقی را در کنار ساحل قدم بزنند چون به دلیل سهل‌انگاری مسوولان استانداری و فرمانداری این شهر آدم‌هایی را می‌بینند که با کمترین پوشش موجود و در حالی که تازه از آب دریا بیرون زده‌اند در جلو آنها رژه می‌روند.

ای کاش استانداری و فرمانداری بندر بوشهر که نقش حاکمیتی بر عهده دارد اجازه ورود فاضلاب شهری به همین دو شناگاه در ساحل بوشهر را نمی داد و یا حالا که اصلا سلامتی مردم برایشان مهم نیست، با همان مصوبه‌ای که به آن استناد می‌کند و خود را متولی ساماندهی سواحل می‌داند، حداقل چند رختکن با دوش آب شیرین در کنار همین ساحل تعبیه می‌کرد تا حداقل مردم با لباس خیس طول و عرض خیابان مشرف بر ساحل را طی نمی‌کردند و با همان لباس خیس مجبور نشوند وارد خودروهاشان شوند و با همان شرایط به منزل مراجعه کنند.

اعتدال و تدبیر چیز خوبی است اما نه فقط در شعار که مردم بوشهر این روزها عجیب از این نوع شعارها، خسته‌اند و ناراضی./فارس

ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]