تشکیل کمیته بحران آب پخش بدلیل مسمومیت های متعدد ناشی از قرص برنج /تصاویر
آفتاب آب پخش ،به دنبال مسمومیت ها و اتفاقات اخیر بوجود آمده از استنشاق گاز ناشی از قرص برنج، ستاد مدیریت بحران بخش آبپخش به ریاست علی تنگ ارمی بخشدار آبپخش و با حضور رؤسای جهادکشاورزی و شبکه بهداشت شهرستان دشتستان و اعضای ستاد مدیریت بخش آبپخش تشکیل جلسه داد.
بخشدار آبپخش ضمن تسلیت به خانواده های جان باختگان این حادثه گفت: قرص برنج یا قرص فسفید آلومینیوم ترکیبی است که بهعنوان یک آفتکش برای جلوگیری از فساد محصولات کشاورزی در قدیم استفاده میشد ولی از سال 1384 استفاده از آن توسط مراکز بهداشتی ممنوع اعلام شده است؛ ولی اکثر از کشاورزان به دلیل نداشتن آگاهی های لازم درخصوص عوارض آن همچنان از آن استفاده می کنند.

وی اظهار داشت: پس ازکسب اطلاع مبنی بر بروز مسمومیت تعدادی از اهالی بخش با گاز ناشی از قرص برنج، جمعآوری و جلوگیری از عرضه قرص برنج با همکاری جهادکشاورزی، واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان، مراجع قضایی و نیروی انتظامی آغاز شده است و قطعاً در این راه نیازمند همکاری مردم و کشاورزان هستیم.

رئیس مدیریت بحران آبپخش ضمن تشکر از همکاری همه جانبه همه اعضای ستاد مدیریت بحران بخش و شهرستان دشتستان، از شوراهای اسلامی شهر و روستاها، دهیاران شهرداری، آموزش و پرورش، ائمه جمعه و جماعات و .... خواستند: که نسبت به آگاه سازی مردم از طریق تربیون های مختلف اقدام تا افراد درصورت بروز هرگونه علائم ناشی از مسمویت با این گاز خطرناک به نزدیک ترین بیمارستان مراجعه یا با سامانه 190 تماس حاصل نمایند.

خانم دکتر خویش دوست نیز در این جلسه گفت: اصولا کشاورزان برای نابودی حشرات از این قرص استفاده میکنند، اما متاسفانه به دلیل عواملی مانند میزان کشندگی زیاد این ماده و سهولت دسترسی به این سم از چند سال قبل، آمار نسبتا بالا از مسمومیتهای ناشی از این عوامل در کشور گزارش شده است.
وی با اشاره به شایعترین علایم و نشانههای بالینی مسمومیت، افزود: این علائم عبارتند از بیاشتهایی، بیقراری، تحریک پذیری، گیجی، سرگیجه، لرزش، دوبینی ،عدم تعادل، تنگی نفس، دردهای شکمی، تهوع، استفراغ، تعریق، ضعف و بی حالی، افت شدید فشار خون، اختلال در ضربان قلب، اختلالات و آسیبهای کلیوی، زردی، بزرگی کبد و طحال، فلج رودهای، تشنج و کاهش رفلکسها، آسیب کبدی، اختلالات خونی است. وی گفت: از همه مردم درخواست داریم درصورت مشاهده هرکدام از علائم فوق سریعاً به نزدیک ترین مرکز بیمارستانی مراجعه یا با شماره 190 تماس حاصل نمایند.

مهندس نوذری رئیس جهادکشاورزی شهرستان دشتستان نیز ضمن بیان مضرات استفاده از قرص برنج در انبارهای نگهداری محصولات کشاورزی گفت: کارشناسان جهادکشاورزی با برگزاری دوره های آموزشی درخصوص عدم استفاده از آن و معرفی سموم جایگزین نهایت تلاش خود را برای جمع آوری قرص برنج انجام خواهند داد.
در پایان هر کدام از اعضا نیز به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند